Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde gerçekleştirdiği dezenfeksiyon çalışmalarına özveriyle devam ediyor. Resmi kurum ve kuruluşlar, kendi bünyesindeki hizmet binaları, ana cadde, parklar duraklar ve ibadethaneler gibi birçok noktada dezenfeksiyon çalışmalarına ara vermeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hijyenden ödün vermeyerek mesai gözetmeksizin önlem almaya devam ediyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Korona virüsü dolayısıyla dernek kongrelerinin 3 ay süreyle 1 Mart 2021 tarihine kadar ertelendiğini duyurdu.
Hatay Büyükşehir Belediyesinden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:
“Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla İl Hıfzısıhha Kurulu yeni bir karar aldı.
Koronavirüs salgınının etkileri gözetilerek belirlenen kurallara uyulması kaydıyla İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından il genelinde uygulanmak üzere alınan 2020/104 sayılı karar doğrultusunda, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin (genel kurul toplantıları dahil) 1 Mart 2021 tarihine kadar ertelendi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri il genelinde tedbirlere uyum noktasında gerekli duyuruların yapıldığını, denetimlerin de sıkı bir şekilde gerçekleştirildiğini bildirdi.”